Wat is Runningtherapie?


Wat is Running therapie?

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een ‘rustige duurloop’ ten behoeve van mensen met een depressie of andere (psychische) klachten. Niet de prestatie staat voorop, maar het goede gevoel dat hardlopen je kan bezorgen.

Bij Runningtherapie Rotterdam kun je verantwoord en ontspannen gaan hardlopen onder deskundige begeleiding van een gediplomeerde runningtherapeut.

Of je nu sportief of minder sportief bent aangelegd Runningtherapie is voor iedereen een mogelijkheid om verantwoord in beweging te komen en je beter te gaan voelen!

 

Wandelen als therapie

Het is ook mogelijk om wandeltherapie in te zetten tbv je gezondheid. Het is het therapeutisch inzetten van het wandelen ten behoeve van mensen met overgewicht, diabetes, COPD, hart en vaatziekten en andere fysieke problemen. Het is een laagdrempelige en kortdurende therapie! U gaat op verantwoorde wijze en ontspannen wandelen onder deskundige begeleiding van een gecertificeerd running therapeut. Of je nu sportief of minder sportief bent aangelegd Wandel therapie is voor iedereen een mogelijkheid om in beweging te komen en je beter te gaan voelen. We werken individueel of in groepen van maximaal 6 personen om zo ook aandacht te kunnen besteden aan het persoonlijke contact.